Медичні маски. Якою стороною носити і як правильно використовувати

Ніхто не любить хворіти. Але, на жаль, від інфекційних та вірусних захворювань сховатися важко, особливо соціально активній людині. Мікроби без надзусиль мігрують від хворої до здорової людини повітряно-крапельним шляхом і миттєво вражають організм. Захиститися від вірусів і бактерій можна приймаючи лікарські засоби або простіше - використовуючи медичні маски.

Як надягати медичну маску

Купивши в аптеці захисну маску, виникає перше запитання - якою стороною її надягати? Відповідь проста - без різниці. Одягати медичну маску можна БУДЬ-ЯКОЮ стороною, а жорстке ребро з фіксатором має прилягати до носа. Мікроби однаково будуть накопичуватися як на синій, так і на білій поверхні. Стандартна маска тришарова і основну функцію виконує внутрішній шар.

Але виробники рекомендують надягати вироби кольоровою стороною назовні. Це пов'язано з появою кольорових пов'язок, які дозволяють підкреслити індивідуальність їх користувача. Так що, яким боком одягати медичну маску, вирішувати тільки вам.

На що варто звернути увагу:
- маска повинна мати хороший фіксатор і щільно прилягати до носа, не ковзати і не натирати;
- якщо ви схильні до алергічних реакцій, уникайте латексу в складі маски;
- перевіряйте, щоб петлі або зав'язки маски добре і щільно фіксувалися, не викликаючи дискомфорту.

 

Якою стороною носити медичну маску

 

Як правильно носити медичну маску. Правила використання

Багато людей впевнені, що пов'язки на обличчя зовсім не захищають від вірусів і бактерій. Це не так. Проблема в тому, що ми не вміємо правильно їх використовувати. Медична маска - це бар'єр між слизовою людини і джерелом інфекції. І головне її завдання - знизити концентрацію аерозолю, який потрапляє на слизову. Якщо ми хочемо отримати максимальний ефект, необхідно дотримуватися ряду правил, як правильно носити маску від грипу.

  1. Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя.
  2. При використанні пов'язки забороняється чіпати її руками. При контакті інфекція потрапляє на руки і може потрапити в організм через слизову оболонку очей або рота.
  3. Знімати маску можна тільки за вушні петлі не торкаючись до її тканини.
  4. При будь-якому контакті рук з зараженим матеріалом необхідно їх ретельно помити або використовувати дезінфікуючий спрей.
  5. Міняти маски кожні 2 години. Використані вироби викидати тільки в сміття. Не потрібно зберігати пов'язку, класти її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров'ю. Не забувайте, що медична маска одноразова.
  6. Одягати пов'язку на обличчя необхідно тільки в приміщеннях, в транспорті або при прямому контакті з хворою людиною. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна.

Дотримуючись цих нескладних правил, ви можете захистити себе від різних захворювань. Метод використання медичних масок абсолютно безпечний і не витратний для кожної людини. Використовуйте маски в період підвищеної захворюваності і в приміщеннях, де присутні хворі люди. Пам'ятайте, що прості речі іноді рятують життя.

 

Зворотній зв'язок