Дитячі медичні маски - особливості і головні відмінності

У більшості випадків виробники медичних аксесуарів не поділяють продукцію на дитячу та дорослу. Але, а як же найменші споживачі, які потребують особливого підходу: більш турботливому і дбайливому. Тому не всяка маска медична, підійде і малюкам.

Комфорт - в першу чергу

Головна вимога до пов'язки на обличчя - відчуття комфорту під час використання. Якщо дорослий ще зможе перетерпіти якийсь дискомфорт, то дитина не буде настільки лояльною. Отже, вибираючи маску для дитини, звертайте увагу на матеріал, з якого вона була виготовлена. Оскільки дитяча шкіра ніжніша і схильна до подразнень, він повинен бути гіпоалергенним і безпечним для здоров'я шкірного покриву малюка.

Також дуже важливо, щоб під час використання пов'язки на обличчя, дитина змогла вільно дихати, тому ще один критерій вибору - повітропроникність виробу. Цей параметр має наукову назву - Дельта Р і в ідеалі він повинен бути не вище 1.9 і не нижче 1.7. Медична маска з низьким показником не зможе гарантувати надійний захист від інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом.

Оптимальний варіант маски медичної для дитини - це виріб, що має додатковий фіксатор форми посередині. В такому випадку аксесуар практично не стикається з особою, а значить, малюкові буде комфортно і вільно дихати.

Одноразова пов'язка на обличчя - це в першу чергу безпеку

Не варто забувати, що головне завдання пов'язки на обличчя = забезпечувати надійний захист від вірусних та інфекційних захворювань. Ця особливість залежить від того, який використовується в якості фільтра. З нетканих матеріалів одним з найефективніших є мелтблаун - він гарантує захист на 99%. Це можливо за рахунок специфічної текстури мелтблаун - дрібної сіточки, а також особливостям волокон, що володіють статичним зарядом, що допомагає вловлювати навіть самі мікроскопічні віруси і мікроби.

Оскільки мелтблаун дуже крихкий матеріал його використовують в якості середнього шару в поєднанні зі спанбондом.

Розмір має значення?

Безумовно, якщо це стосується медичної маски для дитини. Як правило, дитячий варіант більш мініатюрний і ідеально підходить для використання. Якщо ж надіти на дитину дорослу маску, то вона буде перевищувати розміри маленького личка, а значить, ефективність від її використання буде нульова!

 

Зворотній зв'язок