Все, що ви хотіли знати про рукавички

Всі аксесуари, які використовуються в медицині, повинні володіти трьома властивостями: бути безпечними, захищати від інфекцій, повністю утилізуватися. Саме тому більшість виробів мають вузьку сферу застосування і використовуються тільки один раз. До таких аксесуарів відносяться і одноразові медичні рукавички, купити які ви зможете на сайті компанії Медіком.

Види медичних рукавичок і їх застосування

Медичні рукавички діляться на два види: хірургічні і оглядові (а оглядові в свою чергу бувають стерильними і нестерильними). У переважній більшості випадків в медицині використовують саме оглядові рукавички. У гінекології та анестезіології це в обов'язковому порядку стерильні вироби. Такі рукавички значно коротші, ніж хірургічні та для надійності фіксуються на руці за допомогою валика.

Оглядові медичні рукавички мають розмірну сітку, де XS - найменші, S - маленькі, М - середні, L - великі, XL - дуже великі. Для роботи важливо підібрати правильний розмір, інакше лікарям буде складно проводити необхідні маніпуляції.

glove size

Латексні медичні рукавички: особливості та властивості

Латексними рукавичками в медицині почали користуватися ще в 1894 році, тоді як їх «колеги» з нітрилу увійшли в експлуатацію лише в 2002.

Виробляють латексні рукавички з природного каучуку. Медичні рукавички виготовляють саме з природного каучуку, основою якого служить сік бразильської гевеї. Саме природне походження матеріалу і стало причиною головного недоліку латексних виробів медичного призначення - вони можуть викликати алергічну реакцію.

Латексні медичні рукавички мають різну товщину: щільність безпосередньо впливає на терміни експлуатації. Найтонші - одноразові моделі, вони щільно прилягають і відчуваються немов «друга шкіра».

Одноразові медичні рукавички з латексу бувають опудренні і непприпудрені. Вироби з пудрою обробляються модифікованим кукурудзяним крохмалем. Цей тальк гіпоалергенний, однак, в рідкісних випадках і при регулярному використанні може стати причиною сухості шкірного покриву. У такому випадку доцільніше використовувати неприпудрені аналоги.

На сайті компанії Медіком представлені тільки найкращі медичні вироби одноразового використання: вся «амуніція» медпрацівників, яка гарантує безпеку проведених маніпуляцій, як для пацієнтів, так і для медперсоналу.

 

Зворотній зв'язок