Оглядові медичні рукавички: особливості та види

Засобом захисту, яким регулярно користуються медичні працівники, є саме оглядові медичні рукавички. Ці вироби відносять до аксесуарів, що сприяє захисту від інфекцій і бактерій. Застосовуються вони при огляді пацієнтів, якщо він передбачає контакт з ранами і слизовими оболонками. Також одноразові медичні рукавички використовують при первинному огляді хворих і, звичайно ж, при заборі крові. Доречно їх застосування і при контакті з медичними інструментами під час їх дезінфекції.

Види виробів в залежності від матеріалу виготовлення

  • Латексні медичні рукавички. Найбільш популярні серед медпрацівників аксесуари для індивідуального захисту. До їх основних характеристик можна віднести високу міцність і щільність прилягання до шкіри, збереження тактильних відчуттів під час роботи. З недоліків варто відзначити можливу алергічну реакцію - в складі виробів міститься натуральний латекс, який є алергеном.
  • Нітрилові медичні рукавички. У їх складі міститься синтетична гума, тому такі рукавички не викликають алергічних реакцій. До їх експлуатаційних характеристик також відносяться висока міцність і еластичність, стійкість до механічних пошкоджень. У медичній сфері рукавички з нітрилу знайшли своє широке застосування.
  • Вінілові медичні рукавички. З усіх засобів захисту вони відрізняються найменшою міцністю і щільністю, що робить їх нестійкими перед вірусами, інфекціями і білками, які можуть проникати через їх поверхню. Однак їх також використовують при огляді пацієнтів, як правило, при первинному, коли немає ризику інфікування або контакту з біологічними рідинами. Також вінілові рукавички застосовують при прибиранні приміщень.

Багато медичних працівники «недолюблюють» одноразові медичні рукавички через необхідність їх регулярного і тривалого використання, яке загрожує сухістю і подразненням шкірного покриву. Однак нехтувати індивідуальними засобами захисту - це не вихід. Адже ви можете підібрати якісні вироби від надійних виробників, які не викликатимуть неприємних відчуттів в процесі роботи з ними. Купити такі медичні рукавички ви зможете на нашому сайті - ми пропонуємо широкий асортимент аксесуарів за найбільш оптимальними цінами.

 

Зворотній зв'язок